Sastojci:
– 250 g šećera
– 250 g brašna
– 1 prašak za pecivo
– 4 jajeta
– 2 vanil-šećera
– 1 kašičica ruma
– 2,5 dl kisele pavlake
– 60 g suvog grožđa
– 1 kašika čokolade u prahu
– 2 kašike ulja
– 50 g šećera u prahu
ISPROBAJTE I… Carski kuglof
Priprema:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti žumanca sa šećerom i vanil-šećerom pa postepeno dodavati kiselu pavlaku, brašno i prašak za pecivo uz neprestano mućenje mikserom.
3. Potom dodati sneg od belanaca i suvo grožđe pa polako promešati varjačom.
4. Na kraju dodati čokoladu u prahu i samo jednom promešati da smesa sasvim ne poprimi braon boju.
5. Kalup za kuglof nauljiti i posuti brašnom pa sipati u njega smesu do 3/4 kalupa. Peći u zagrejanoj rerni na 150°S oko 60 min. Sačekati da se ohladi pa ga izvrnuti i posuti šećerom u prahu.
Uživajte!
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net