Sastojci:
Testo
200 g oštrog brašna
200 g mekog brašna
10 g svežeg kvasca
300 g šećera
250 g margarina
6 jaja
200 ml mleka
1 limun (sok i kora)
50 g seckanih žele bombona
Dekoracija
100 g šećera u prahu
2-3 kašike mleka
Priprema:
Testo
1. U toplo mleko dodati kvasac i kašičicu od ukupne količine šećera, pa promešati i ostaviti da zapeni.
2. Margarin sobne temperature penasto umutiti sa šećerom i vanil-šećerom.
3. U dobro izmiksanu masu dodavati postepeno tj. jedno po jedno jaje uz neprekidno mućenje.
4. Dodati kvasac, sok i koru limuna, pa ponovo umutiti sve sastojke.
5. Na kraju dodati prosejano brašno i sve sjediniti. Prekriti testo i ostaviti na toplom mestu oko 45 minuta.
Dekoracija
1. Šećer u prahu pomešati sa mlekom da se dobije dobije gusta masa.
Finalni postupak
1. Kalup za kuglof sa svih strana bogato premazati i posuti brašnom, pa višak ukloniti iz kalupa.
2. U kalup usuti polovinu pripremljene smese i ravnomerno rasporediti. Posuti iseckanim žele bombonama pa na njih rasporediti preostalo testo i sve dobro poravnati.
3. Pripremljeno testo prekriti i ostaviti na toplom mestu, oko pola sata.
4. Peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko 70 minuta.
5. Izvaditi iz pećnice i ostaviti da se prohladi a zatim izvaditi iz kalupa i sačekati da se potpuno ohladi.
6. Dekorisati kolač i ostaviti da se masa malo stegne.
7. Kolač iseći pa poslužiti uz čaj ili toplu čokoladu.