Start Glavna jela Supe i čorbe Kukuruzna krem čorba s pečurkama

Kukuruzna krem čorba s pečurkama

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 40 min
  • 2 osobe
  • Lako

Sastojci:

2 veće lepinje
1 glavica crnog luka
200 g pečuraka
½ l povrtnog bujona
450 g kukuruza šećerca
250 ml neutralne pavlake
½ kašičice muskatnog oraha
so, biber
ulje

Koliko puta nedeljno kuvate?

Priprema:

1. Crni luk očistiti i sitno iseckati. Pečurke očistiti i iseći na tanke listiće. Kukuruz samleti u blenderu.
2. U zagrejanu posudu dodati ulje i odmah staviti crni luk da se prži. Promešati par puta i smanjiti temperaturu na umerenu vrednost. Dinstati luk dok ne postane mekan i providan.
3. Dodati pripremljene pečurke i pržiti dok ne postanu rumene i višak tečnosti ne uvri.
4. Zatim sve naliti povrtnim bujonom i ostaviti da se krčka petnaestak minuta.
5. Ubaciti šećerac i sve promešati. Štapnim mikserom potpuno usitniti povrće da čorba bude svilenkaste teksture.
6. Na kraju dodati pavlaku i začine pa kuvati još par minuta.
7. Veću lepinju zaseći po vrhu a unutrašnjost lepinje izdubiti.
8. Čorbi skloniti sa ringle i nasuti u lepinju pa poslužiti.