Start Zanimljivosti Kulinarska tehnika: Kako da razbijete jaje jednom rukom?

Kulinarska tehnika: Kako da razbijete jaje jednom rukom?

Foto: Thinkstock

Neophodno je da znate gde je najslabija tačka svakog jajeta. Kao što verovatno pretpostavljate, u pitanju je središnji deo.

Zbog toga se jaje drži jednom rukom, udari o ravnu površinu i razdvoji jednom rukom tako što se domalim i malim prstom donji deo povuče na dole.

Ovu tehniku možete vežbati pomoću dve ping-pong loptice i metalnog novčića. Stavite u šaku loptice, a između njih metalni novčić. Vežbajte pokret rukom kojim ćete razdvojiti loptice i ispustiti novčić. Kada usavršite ovaj pokret, neće biti nikakvih problema pri razbijanju jajeta jednom rukom.

Pogledajte video za detaljnija uputstva.


 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net