Većina recepata traži da se hrana posoli pre kuvanja ili na njegovom samom početku umesto na kraju. Da li ovaj zahtev ima smisla, ili je u pitanju nešto sasvim drugo?
Ovaj video objašnjava zašto treba soliti hranu pre početka pripreme jela i to sa dobrim razlogom.
Ukoliko meso ili povrće posolimo pre spremanja jela, so će imati vremena da duboko prodre u njih i tako lepo začini, dok će njeno dodavanje na samom kraju samo stvoriti slani omotač koji će vaš jezik odmah registrovati.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net