Ukusni pileći zalogaji
Pileća prsa
Veoma popularan deo mesa koji sadrži malo masnoće, pa je sastavni deo brojnih dijeta. Koristi se za prženje, pohovanje, rolovanje, paštete…
Vrat
Deo koji je prekriven debljom kožom, sadrži dosta sitnih kostiju i malo mesa, pa se najčešće koristi u pripremi supe.
Krilca
Prekrivena su debljom kožom i sadrže malo više masnoće u odnosu na druge delove pileta. Upotrebljavaju se za prženje, pripremu supe i paprikaša.
Batak sa karabatakom
Najukusniji deo pileta, prekriven tankom kožom, koristi se za prženje, rolovanje, paprikaš, supu…
Iznutrice
Sastoje se od želuca, jetre i srca, a koriste se za dinstanje, paprikaš, paštetu, gulaš…
Noge
Deo koji obiluje hrskavicom i debelom kožom, pa se najčešće koristi za pripremu supe.
Plus: tri sjajna recepta za jela s piletinom
PILETINA PUNJENA MAKARONIMA
PILETINA U LISNATOM TESTU
PILETINA SA SUSAMOM I SENFOM
D.S.