Sastojci:
1/2 glavice ljubičastog kupusa
100 g kukuruza šećerca iz konzerve
80 g zelenih maslina
3 jajeta
200 g majoneza
1,5 dl pavlake
100 g tunjevine iz konzerve
1 kašičica senfa
so, biber
Priprema:
1. Glavicu ljubičastog kupusa očistiti od spoljnih listova i korena te izrezati na tanke rezance.
2. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocediti od suvišne masnoće.
3. Jaja obariti i izrendati na krupno rende.
4. Posebno umutiti majonez, pavlaku i senf, dodati začine po ukusu i promešati.
5. U većoj posudi sjediniti kupus, kukuruz šećerac, zelene masline, rendana jaja i tunjevinu. Preliti pripremljenim umakom od majoneza i polako promešati.
6. Pripremljenu salatu staviti u frižider da se ohladi.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net