Približava se Nova godina i sigurno se pripremate da sate provedete u kuhinji, kuvajući sarmu, podvarak, pečenje… Zar vam sve to nije pomalo dosadilo? U nastavku vam donosilo pet originalnih recepata za svečana jela koja se spremaju brzo i jednostavno!
DESERT: Voćna salata sa jogurtom
Sastojci:
– zeleni limun
– 3 kašike meda
– 2 pomorandže
– 2 grejpfruta
– 300g jogurta
– 100g punomasne pavlake
– 1/2 kašičice mlevenog cimeta
– ukrasiti bobicama od nara
Priprema:
Zeleni limun operite te mu pola kore isecite na sitne rezančiće a zatim ga iscedite. Ovaj dobijeni sok od limuna pomešajte sa jednom kašikom meda. Filetirati pomorandže i grepjfrute tako da u potpunosti nestanu bele dlačice sa njihovog mesa pa ih prelijte mešavinom limunovog soka i meda. Pomešati jogurt i pavlaku, preostao med i cimet te umešati ostatak soka u nj. Na tanjir servirati filetirano voće i po malo krema od jogurta i pavlake. Po ukusu ukrasiti listovima nane.
Predjelo i glavno jelo za prazničnu trpezu možete pogledati OVDE