Koliko dugo blogujete i kakva su Vaša dosadašnja iskustva?
Uskoro ćemo oduvati sedam svećica na (virtuelnoj) rođendanskoj torti. Kad sam pre sedam godina počela da postavljam recepte na blogu nisam mogla ni pretpostaviti da će blog tako dugo postojati. Kažu da lepa i prijatna iskustva uvek brzo prođu, a kad pogledam sa ove vremenske distance, čini mi se da su proletela u trenu.
Šta je za Vas najlepši a šta najteži deo blogovanja?
Ako volite to što radite, onda ništa nije teško i uživate u svakom koraku, počevši od same pripreme jela ili deserta, postavljanja seta za fotografiju, nakon toga sledi beskrajno škljocanje, prebacivanje fotografija na računar i na kraju odabir onih najuspešnijih za blog, uz eventualno doterivanje, po potrebi, u nekom od programa.
Kako birate recepte za objavu?
Sve zavisi od trenutne inspiracije. Trudim se da budu zastupljene namirnice koje su tog trenutka aktuelne u sezoni, sada su to recimo kruške i šljive (od voća), dok je na pijačnim tezgama još puno divnog povrća svih mogućih boja, pravi vatromet!
Koja svetska kuhinja ili konkretno jelo najbolje oslikava Vaš senzibilitet prema hrani?
Volim bogatstvo ukusa i raznovrsnost naše kuhinje u kojoj se prepliću uticaji raznih kultura, sviđaju mi se i lagana mediteranska jela, napravljena često od vrlo jednostavnih sastojaka ali fantastičnog ukusa, i najzad poslastice u koje je utkano puno ljubavi… i čokolade, naravno.
Da li nam možete otkriti dalje planove za blog i Vaš rad?
Sve dok pronalazim inspiraciju i zadovljstvo, nastaviću da objavljujem recepte, a volela bih da ih jednog dana, kao i svaki food bloger, vidim u štampanom izdanju.
Za ovu nedelju Lana vam preporučuje jedan receptiz njene kuhinjice…