Osim što je vrsni kuvar, naša današnja gošća je primer kako čovek može ili mora savladati prepreke koje životne okolnosti pred njega bace. Sunčica Stanković, autor bloga Mes folies culinaires, gastronom, profesionalni kuvar, trenutno angažovana u jednom od prestižnih pariskih restorana, u narednih mesec dana predstaviće se na našem portalu kroz rubriku Kuvamo sa.
Kako su putevi sudbine čudni?! Školovala sam se da budem pravnica, a postala sam kuvarica. Bavim se profesionalno kulinarstvom već dvadeset godina, a osnove francuskog kulinarstva sam stekla u jednoj od najpoznatijih kuća u Francuskoj – “Gérard Mulot”. Trenutno sam angažovana u resotranu “Chez Vous” na Champs-Elysées. Autorka sam kulinarskog bloga Mes folies culinaires, u prevodu – moje kulinarske ludorije. Ostvarena sam kao supruga i majka. Živim i radim u Francuskoj, u zemlji nepresušnih mogućnosti, ali ne zaboravljam svoje korene, što se vidi po mojim receptima. Jedna od mojih strasti, pored kuvanja, je pisanje – mojim receptima obično prethode kratke životne priče. Jedna sam od onih što rado vole da osmisle recept. Smatram da još uvek učim, jer kako obično kažu veliki kuvari – ovaj se zanat uči celog života.
Kako je dalje tekao razgovor sa Sunčicom pročitajte na sledećoj strani.