Start Kuvamo sa Kuvamo sa – Sunčicom Stanković i “Mes folies culinaires”

Kuvamo sa – Sunčicom Stanković i “Mes folies culinaires”

Kiš Loren
Foto: Mes folies culinaires
  • 90 min
  • 4-6 osoba
  • Lako

Sastojci:

Testo
240-250 g brašna
prstohvat soli
120 g putera
1 jaje
10-15 ml vode
Preliv
4 jajeta
250 ml neutralne pavlake
150 ml mleka
so, biber
I još
dimljena slanina
kvalitetna dimljena šunka
(Serano ili Parma)
rendani kačkavalj

Priprema:

Testo
1. Brašno pomešati sa solju, pa dodati ostale sastojke i zamesiti testo pogodno za rad, koje se neće lepiti za ruke.
2. Rastanjiti oklagijom na debljinu od oko 0.5 cm, namotati na pobrašnjavljenu oklagiju i preneti u kalup.
3. Testo utisnuti uz ivice pleha i višak odstraniti.
Preliv
1. Jaja lagano umutiti dodati začine, mleko i neutralnu pavlaku, pa sjediniti sve sastojke.
Finalni posutpak
1. Iseckati dimljenu slaninu, pa posuti dno testa.
2. Šnite šunke oblikovati kao ružice i poređati po slanini.
3. Pažljivo preliti sve, posuti parmezanom ili drugim kačkavaljem.
4. Peći u ugrejanoj pećnici na 160ºC i peći sat vremena.