Start Kuvamo sa Kuvamo (sa) tamales po receptu food blogerke Svetlane Zec

Kuvamo (sa) tamales po receptu food blogerke Svetlane Zec

Savet:
1. Ukoliko niste u mogućnosti da nabavite lišće kukuruza možete se poslužiti i uskim trakama od papira za pečenje, mada ukus neće biti isti.
2. Jedna od varijacija za pripremu mesa je da ga umesto vodom zalijete pivom ili dodate par kriški limuna.
3. Testo se može pripremiti i dan ranije i čuvati u frižideru.
4. U sezoni tj. u avgustu, listove možete staviti u zamrzivač i kasnije ih koristiti po želji, ili ih možete osušiti i čuvati u platnenoj vreći na suvom mestu.
5. Preko testa ne treba da sipate sav sos, ostavite malo da svako kasnije po želji može da dodaje sebi sos. Takođe ako pravite sos od ljute paprike, vodite računa kome kuvate jelo i da li će svi moći da ga jedu. Tek kada pripremite sve sastojke počinjete sa zavijanjem sarmica.
6. U zavisnosti od veličine lista kukuruza, možda će vam trebati više ili manje testa. Bitno je da vodite računa da možete sve da zamotate u list.
7. Svejedno da li ćete praviti četvrtaste paketiće, ili ćete ih uvijati kao smotuljak. Jedino je bitno kakav efekat hoćete da izazovete izgledom i koliko vam je taj efekat bitan.