Sastojci:
– 4 srednje tikvice
– 400 gr šampinjona
– ulje Dijamant
– masline Dijamant
– 2 kašičice margarina Dobro jutro
– 50 gr šunke
– 1-2 struka mladog crnog luka
– 2 čena belog luka
– sir trapist (ili sličan)
– so, biber, vlašac
Priprema
Tikvice iseći na pola i izdubiti, staviti ih u vatrostalnu, nauljenu posudu i tanko premazati margarinom za mazanje. Peći ih u rerni na 220 stepeni tridesetak minuta. U međuvremenu na tiganju, na ulju propržiti mladi luk sečen na sitno, zatim dodati šampinjone sečene na listiće, pobiberiti i dinstati dok tečnost ne ispari. Na polovinu dinstanja dodati i sitno sečkanu sredinu tikvica. Kada je povrće omekčalo dodati isečenu šunku, masline, beli luk, so, biber i jos malo dinstati. Tikvice napuniti filom i vratiti u rernu na još 15-20 minuta a onda pred sam kraj od gore staviti listove sira i zapeći toliko da se sir otopi. Staviti na tanjir za serviranje i od gore po želji posuti sitno seckanim vlašcem.
Recept Vesne Filipović