Sastojci:
– 1,3 l mleka
– 4 pudinga od vanile
– 100 g šećera
– 250 g margarina
– 200 g šećer u prahu
– 500 g ”petit ber” keksa
– 200 g mlevenog keksa
– 200 g kokosa
– 4 dl slatke pavlake
Priprema:
1. U šerpu sipati 8 dl mleka, dodati 100 g šećera i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti 2 dl mleka sa pudingom od vanile te sipati u ključalo mleko i nastaviti sa kuvanjem mešajuće sve dok se ne zgusne.
3. Mikserom umutiti šećer u prahu i margarin.
4. U ohlađeni puding dodati umućenu smesu od margarina i izmiksati.
5. Dobijenu smesu podeliti na 2 dela. U prvi deo dodati kokos a u drugi mleveni keks i promešati.
6. Jednu trećinu ”petit ber” keksa natopiti mlekom i njime prekriti dno tacne za kolače. Preko keksa premazati fil od mlevenog keksa i prekriti redom natopljenog ”petit bera”. Zatim naneti fil od kokosa pa opet prekriti slojem natopljenog keksa.
7. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati preko torte.
ISPROBAJTE JOŠ I:
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net