Sastojci:
Kore
4 jajeta
150 g šećera
1 vanil-šećer
100 g brašna
50 g gustina
½ praška za pecivo
2 kašike ruma
Fil
5 kolutova ananasa
250 ml soka od ananasa
200 ml vode
40 g gustina
100 g šećera u prahu
250 ml slatke pavlake
Dekoracija
3 koluta ananasa
250 ml slatke pavlake
Priprema:
1. Razdvojiti belanca od žumanaca. Potom belanca umutiti u čvrst sneg.
2. Pomešati šecer sa vanil-šećerom i žumancetom, te uz neprestano mešanje dodati u sneg od belanaca.
3. Na kraju umešati brašno pomešano sa gustinom i praškom za pecivo.
4. Smesu uliti u okrugli kalup obložen papirom za pečenje. Koru peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.
5. Pečenu koru preseci horizontalno napola i poprskati je rumom.
6. Kolutove ananasa iseckati na kockice.
7. Posebno pomešati 50 g šećera u prahu sa gustinom i 5 kašika soka od ananasa.
8. Zatim, u odgovarajućoj šerpi sjediniti preostali sok od ananasa i vodu, pa ih postepeno zagrevati do ključanja. Skloniti sa vatre i umešati pripremljenu smesu sa šećerom i gustinom.
9. Vratiti šerpu na vatru i kuvati još 2 minuta da se dobije gusta smesa. Skinuti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
10. Slatku pavlaku dobro umutiti sa 50 g šećera u prahu, pa je sjediniti sa ohlađenim kremom. Potom umešati sitno iseckan ananas. Sve dobro sjediniti.
11. Preko prve kore naneti fil, pa je preklopiti drugom korom.
12. Tortu premazati sa 250 umućene slatke pavlake i ukrasiti je komadićima ananasa.