Start Glavna jela Riba Lagani nedeljni ručak: Som u pivu

Lagani nedeljni ručak: Som u pivu

ribaSastojci:
– 1 kg fileta soma
– 5 dl piva
– 200 g pšeničnog brašna
– 200 g kukuruznog brašna
– 1 kašika mešavine suvog biljnog začina
– 1 kašika mlevene crvene paprike
– 500 g krompira
– 1 kašika sirćeta
– 2 glavice crnog luka
– ulja po potrebi
– soli i bibera po ukusu

Priprema :
1. Ribu posoliti i pobiberiti po ukusu, pa ostaviti da odstoji 30 minuta.
2. Za to vreme pomešati pšenično i kukuruzno brašno.
3. Dodati mešavinu suvog biljnog začina i crvenu mlevenu papriku, pa promešati.
4. Umočiti filete najpre u pivo, a zatim uvaljati u pripremljenu mešavinu.
5. Pržiti u dubokom ulju, a zatim izvaditi na papirni ubrus da se ocedi od suvišne masnoće.
6. Krompir skuvati u komadu, te ostaviti da se ohladi.
7. Nakon toga krompir oljuštiti i iseći na kolutove, a luk na rebra.
8. Dodati malo ulja i sirćeta, posoliti i pobiberiti po ukusu.
9. Poslužiti pečenu ribu uz pripremljenu krompir salatu.

Recept Slađane Cvetković iz Kruševca
Arhiva: Pošalji recept