Start Predjela Salate Lagani obrok: Tri recepta za salatu od svežeg povrća

Lagani obrok: Tri recepta za salatu od svežeg povrća

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Šarena salata

Sastojci za 4 do 6 osoba: 2 kašičice ulja od semenki grožđa, 1 kašičica smeđeg šećera, malo soli, dve kašike limunovog soka, 100 ml vrele vode, 100 g kukuruza šećerca, 100 g boranije, manji krastavac, jedna kruška, jedna jabuka, manja glavica luka, 200 g dimljenog tofu sira, 1 kašika iseckanog svežeg bosiljka, 1 kašika iseckanih listova sveže nane, nekoliko listova zelene salate

Priprema: Prvih pet sastojaka izmešati u maloj činiji dok se ne dobije ujednačena masa. Boraniju i kukuruz šećerac kratko prokuvati u slanoj vodi, ocediti i ohladiti pod mlazom hladne vode. Krastavac narezati na štapiće, krušku, jabuku i luk na tanke kriške, a dimljeni tofu na kockice. Sastojke pomešati u velikoj činiji, te dodati bosiljak i nanu. Listove zelene salate poređati na dno posude za serviranje, staviti salatu i preliti pripremljenim dresingom.

Izvor: kuhinjica.rs