Sastojci:
450 g testenine za lazanje
700 g paradajz sosa
450 g šampinjona
kašičica bosiljka
3/4 šolje iseckane zelene paprike
420 g rikota sira (ili nekog drugog mekanog sira)
glavica crnog luka
450 g mocarele
3 čena belog luka
2 jajeta
2 kašike ulja
1/2 šolje parmezana
Priprema:
1. Testeninu za lazanje kuvajte u ključaloj vodi oko 10 minuta. Isperite hladnom vodom i procedite.
2. U velikoj šerpi dinstajte na ulju šampinjone, papriku, luk. Umešajte paradajz sos i bosiljak i kuvajte dok ne počne da vri. Smanjite temperaturu i ostavite da struji još 15 minuta.
3. Pomešajte rikotu, pola količine mocarele i jaja.
4. Rernu zagrejte na 175 stepeni. Šolju sosa sa paradajzom prelijte po pouljenom plehu i preko stavite polovinu testenine, zatim polovinu mešavine sa rikotom, kao i polovinu preostalog sosa i parmezana. Ponovite filovanje i preko stavite preostalu količinu mocarele.
5. Pecite u zagrejanoj reni oko 40 minuta. Kada je lazanja pečena, sačekajte 15 minuta pre služenja.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net