Start Glavna jela Lazanje sa keljom i piletinom

Lazanje sa keljom i piletinom

lazanje
Priprema:
1. Na maslinovom ulju upržiti sitno iseckan crni luk, dodati na kockice iseckanu slaninu i piletinu iscepkanu na komadiće.
2. Posoliti i začiniti pa dinstati dok meso ne omekša.
3. Kelj naseckati na kockice pa skuvati u slanoj vodi. Ocediti ga, a vodu sačuvati za bešamel sos.
4. Potom upržiti kašiku brašna na ulju pa postepeno dodavati mleko neprekidno mešajuci. Posoliti pa nastaviti sa mešanjem dolivajući vodu u kojoj se kuvao kelj. Kuvati do željene gustine.
5. Nauljiti vatrostalnu posudu pa ređati sledećim redom: kora, piletina, kelj, bešamel sos i tako dokse ne potroši materijal.
6. Obilno posuti parmezanom i peći na 200 °C oko pola sata.

Recept Ivane Mitrović iz Niša
Recept Ivane Mitrović iz Niša