Sastojci:
300 g kora za lazanje
(od spanaća)
500 g mešanog mlevenog mesa
100 g suvog vrata
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
300 ml soka od paradajza
40 g putera
2 kašike brašna
600 ml mleka
100 g mocarele
250 g kačkavalja
mešavina začina
origano, ulje
Priprema:
1. Crni luk i suvi vrat iseći na kockice, beli luk ispasirati, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a zatim dodati meso te i njega kratko propržiti da promeni boju. Potom sipati sok od paradajza i dinstati dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj kuvanja dodati suvi vrat.
3. Posebno u manjoj šerpi otopiti puter pa dodati brašno i kratko propržiti. Zatim postepeno dolivati mleko i mešati dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati seckanu mocarelu i začine po ukusu pa mešati da se sir otopi.
4. Odgovarajuću vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati red kora za lazanje od spanaća. Premazati ih sa malo fila od mesa, potom preliti sa malo bešamel sosa i posuti sa malo kačkavalja.
Postupak filovanja ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal.
5. Poslednji red kora za lazanje preliti bešamel sosom i posuti kačkavaljem.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200˚C dok ne porumeni.