Start Deserti Lažnjak bez sira

Lažnjak bez sira

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (11 glasova, prosek: 2.82 od 5)

Loading ... Loading ...
laznjak bez sira
Priprema:
Testo
1. Žumanca umutiti sa šećerom pa dodati omekšao puter pomešan sa praškom za pecivo i prstohvatom soli. Zatim postepeno dodavati brašno i mesiti dok se ne dobije glatko testo.
2. Dobijeno testo podeliti na dva dela tako da jedan bude malo veći od drugog. Zatim veći deo testa istanjiti i njime obložiti nauljenu tepsiju.

Za fil:
1. Sa mlekom i šećerom skuvati puding od vanile.
2. U topao puding dodati ekstrakt vanile, pavlaku i sneg od belanaca pa polako promešati.

Finalni postupak:
1. Preko testa u tepsiji sipati pripremljeni fil. Od preostalog testa oblikovati trake i unakrsno ih rasporediti preko fila kako bi se dobio izgled mreže. Peći u zagrejanoj rerni na 180 °C dok ne porumeni.

Recept Daniele Bašić iz Zemuna
Recept Daniele Bašić iz Zemuna