Start Deserti Ledene kokos kocke

Ledene kokos kocke

ledene kokos kocke
Priprema:
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim postepeno dodavati 5 kašika šećera muteći dok se šećer ne otopi.
2. Potom dodavati jedno po jedno žumance mešajući sve vreme. Na kraju dodati kakao, mešavinu brašna i praška za pecivo te dobro izmešati varjačom kako bi se dobila ujednačena smesa.
3. Tepsiju nauljiti i posuti brašnom pa sipati u nju pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C dok ne porumeni.
4. Dok se kora peče, pripremiti šerbet. Sjediniti vodu, šećer i vanil-šećer i kuvati dok se ne dobije rei sirup.
5. Toplu koru preliti mlakim sirupom.

Fil:
1. U manju šerpu sipati 6 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa brašnom pa kuvati mešajuci sve dok se ne dobije željena gustina.
3. U ohladjenu smesu od brašna dodati omekšao margarin i umutiti mikserom. Na kraju dodati kokos i polako promešati varjacom.

Finalni postupak:
1. Ohladjenu koru premazati pripremljenim filom a zatim je preliti glazurom od čokolade (otopiti čokoladu sa 2 kašike mleka i 2 kašike ulja). Posuti kokosom.
2. Kolač ostaviti da se ohladi u frižideru a potom ga iseći na kocke.

Recept Ružice Stojanović iz Beograda
Recept Ružice Stojanović iz Beograda