Start Predjela Pite Lenja pita sa viršlama

Lenja pita sa viršlama

lenja pita

Sastojci:
– 300 ml jogurta
– 200 g brašna
– 2 jajeta
– 200 g sitnog sira
– 200 g viršle
– soli po ukusu
– ½ čaše (od jogurta) ulja
– 1 crvena paprika iz turšije
– 1 kiseli krastavac

Priprema:
1. Penasto umutiti jaja, dodati jogurt, ulje i soli po ukusu.
2. Zatim postepeno dodavati brašno pomešano sa praškom za pecivo neprestano mešajući. Mutiti dok se sastojci ne sjedine, a potom smesu podeliti na tri jednaka dela.
3. Viršle iseći na kolutiće, pomešati sa sirom, te dodati u jedan deo smese od brašna i jogurta.
4. Sitno iseckati krastavac, dodati ga u drugi deo smese, a sitno iseckanu papriku u treći.

Finalni postupak:
1. U pleh obložen pek-papirom sipati smesu sa paprikama, a zatim preko izliti smesu sa viršlama i na kraju deo sa krastavcem.
2. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20 minuta.

Recept Sonje Pavlović iz Niša.

Arhiva: Pošalji recept

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net