Sastojci:
oko 1½ kg svinjske pečenice
(krmenadla bez kosti)
200 g šunke ili pančete
10 kriški tost hleba
100 g kačkavalja
2 kašike senfa
2 kašike suvog začina
2 veća čena belog luka
so, biber
I još
kuhinjski kanap za meso
(ili mrežica)
aluminijumska folija
Priprema:
1. Dobro pomešati senf, suvi začin, sitno seckani beli luk, so i biber.
2. Odstraniti korice na tostu a zatim kriške preseći na tri dela.
3. Meso odvojiti od kosti. Ukloniti eventualne žilice i višak masnoće. Oprati i posušiti papirnim ubrusom.
4. Oštrim nožem, po dužini zarezati kriške, debljine 1 cm ali ne do kraja (treba da ostane povezano). Između zareza natrljati začinskom mešavinom (1 kašičica).
5. Između redova ređati šunku, tost i kačkavalj. Raditi polako i pažljivo kako punjenje ne bi ispadalo.
6. Napunjenu lepezu, zavezati kanapom ili ubaciti u mrežicu za meso.