Start Vaši recepti Lepeza od mesa – hladno pečenje

    Lepeza od mesa – hladno pečenje

    Recept Ane Lović iz Beograda

    Lepeza od mesa

    • 140 minuta
    • 6-8 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    oko 1½ kg svinjske pečenice
    (krmenadla bez kosti)
    200 g šunke ili pančete
    10 kriški tost hleba
    100 g kačkavalja
    2 kašike senfa
    2 kašike suvog začina
    2 veća čena belog luka
    so, biber
    I još
    kuhinjski kanap za meso
    (ili mrežica)
    aluminijumska folija

    Priprema:

    1. Dobro pomešati senf, suvi začin, sitno seckani beli luk, so i biber.
    2. Odstraniti korice na tostu a zatim kriške preseći na tri dela.
    3. Meso odvojiti od kosti. Ukloniti eventualne žilice i višak masnoće. Oprati i posušiti papirnim ubrusom.
    4. Oštrim nožem, po dužini zarezati kriške, debljine 1 cm ali ne do kraja (treba da ostane povezano). Između zareza natrljati začinskom mešavinom (1 kašičica).
    5. Između redova ređati šunku, tost i kačkavalj. Raditi polako i pažljivo kako punjenje ne bi ispadalo.
    6. Napunjenu lepezu, zavezati kanapom ili ubaciti u mrežicu za meso.

    Nastavak objašnjenja pripreme ovog recepta i prikaz u slikama tzv. korak po korak pogledajte na sledećoj strani…