Sastojci:
– 500g kora za pitu
– 500g sitnog sira
– 500g blitve
– 3 jajeta
– 1 kesica praška za pecivo
– 300ml jogurta
– 250ml mleka
– 100ml Dijamant ulja
– susam po ukusu
ISPROBAJTE I… Korpice sa blitvom i pečurkama
Priprema:
Umutiti jedno jaje sa sirom. Blitvu obariti, ocediti od vode i sitno iseckati.
Uzeti jednu koru poprskati je sa malo ulja, po njoj rasporediti smesu od sira a preko rasporediti iseckanu blitvu. Koru uviti kao lepezu i ređati uspravno u pouljen pleh. Postupak ponavljati dok se ne utroši materijal.
Na kraju umutiti dva jajeta, jogurt, mleko, ulje i prašak za pecivo i dobijenom smesom preliti kore. Ostaviti 10-ak minuta, da kore upiju smesu. Odozgo po želji posuti susamom.
Pitu peći na 200 ̊stepeni dok ne porumeni.
Recept Marije Vučić iz Beograda
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net