Start Dijamant kuvarica Lepezasta pita sa blitvom i sirom

    Lepezasta pita sa blitvom i sirom

    lp6_1432105765_zena_recepti_650x380Sastojci:
    – 500g kora za pitu
    – 500g sitnog sira
    – 500g blitve
    – 3 jajeta
    – 1 kesica praška za pecivo
    – 300ml jogurta
    – 250ml mleka
    – 100ml Dijamant ulja
    – susam po ukusu

    ISPROBAJTE I… Korpice sa blitvom i pečurkama

    Priprema:
    Umutiti jedno jaje sa sirom. Blitvu obariti, ocediti od vode i sitno iseckati.
    Uzeti jednu koru poprskati je sa malo ulja, po njoj rasporediti smesu od sira a preko rasporediti iseckanu blitvu. Koru uviti kao lepezu i ređati uspravno u pouljen pleh. Postupak ponavljati dok se ne utroši materijal.
    Na kraju umutiti dva jajeta, jogurt, mleko, ulje i prašak za pecivo i dobijenom smesom preliti kore. Ostaviti 10-ak minuta, da kore upiju smesu. Odozgo po želji posuti susamom.
    Pitu peći na 200 ̊stepeni dok ne porumeni.

    Recept Marije Vučić iz Beograda

    Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

    Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

    VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

    Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

    STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net