Postupak:
Kugle:
1. Umutiti jaja sa šećerom, sirćetom i medom. Dobro izmiksati.
2. Umešati brašno i sodu bikarbonu, te umesiti rukom da se dobije kompaktna smesa.
3. Od testa praviti manje kuglice, ređati ih u pleh i peći na 200 °C dok ne porumene i dobiju zlatnu boju.
4. Sačekati da se ohlade i malo omekšaju (najbolje je pripremiti ih dan ranije), pa nožem izdubiti kuglice, a mrvice ostaviti sa strane u činiji.
5. Otopiti 150 g čokolade sa 10-12 kašika ulja i uvaljati kugle.
Fil:
1. Izdubljene mrvice preliti sa 2 dl provrelog mleka.
2. Potom jaja umutiti sa 200 g šećera i skuvati ih na pari, pa kada se krem ohladi, sastaviti ga sa umućenim margarinom.
3. Dodati u fil 100 g mlevenog prženog lešnika i mrvice.
Finalni postupak:
Uzimati po dve kuglice, rupice puniti filom i lepiti po dve kugle.