PRIPREMA:
Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer i mutiti sve vreme. Na kraju sipati kašiku sirćeta i umutiti mikserom.
2. Pravougaoni kalup za tortu obložiti papirom za pečenje i sipati pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 120 ºC dok kora ne postane hrskava.
3. Gotovu koru uzdužno preseći napola, kako bi se dobile dve kore.
Fil od čokolade:
1. U manju šerpu sipati tri decilitra mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno sjediniti ostatak mleka sa praškom za puding od čokolade i dobro izmešati. Sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne.
3. Skloniti sa ringle, dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi.
4. U ohlađen krem dodati margarin i umutiti mikserom.
Fil od lešnika:
1. Ovaj fil se priprema na isti način kao prethodni, samo što se na kraju, umesto čokolade, dodaju mleveni lešnici i puding od vanile.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati filom od čokolade i preklopiti drugom korom. Zatim naneti fil od lešnika i poravnati.
2. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati preko torte.