Priprema:
Kore:
1. Belanca ulupati u čvrst sneg.
2. Penasto umutiti žumanca sa šećerom i vanilom, pa umešati prethodno otopljen maslac i čokoladu, lešnike i orahe pomešane sa praškom za pecivo i cimetom.
3. Na kraju lagano umešati sa šamom od belanaca, te podeliti na tri dela i ispeći tri kore u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene.
Fil:
1. U malo mleka razmutiti brašno sa pudingom.
2. Preostalo mleko pomešati sa slatkom pavlakom, zatim dodati liker, šećer i čokoladu, pa mešati na umerenoj temperaturi dok se čokolada ne otopi.
3. Na kraju umešati puding i skuvati krem. Ostaviti ga da se prohladi.
4. Kad se prohladi krem, sastaviti ga sa umućenim maslacem.
Finalni postupak:
1. Zatim pomešati malo mleka sa malo ruma i čoko-likera, pa poprskati ohlađene kore.
2. Tortu filovati na uobičajen način: kora, fil, kora… Završiti trećom korom i premazati je tankim slojem fila i ostaviti u frižideru da se lepo stegne.
3. Ohlađenu tortu preliti otopljenom čokoladom i posuti lešnicima.