Start Glavna jela Lignje punjene filom od ikre

Lignje punjene filom od ikre

Clipboard06

Priprema:
1. Pirinač skuvati na uobičajen način (treba da bude 2-3 kašike obarenog pirinča), plus po želji za prilog. Blitvu ili spanać blanširati, ocediti i iseckati.
2. Zatim na malo ulja propržiti sitno seckan crni luk i beli luk, pa dodati isečene krake od lignji i na kraju ikru.
3. Dodati obaren i oceđen pirinač, te seckan spanać ili blitvu i začiniti po ukusu mešavinom suvog začina.
4. Sve kratko prodinstati i na kraju dodati iseckane začine i limunov sok.
5. Zatim, kašičicom puniti svaku lignju do 2/3, pa zatvoriti čačkalicom.
6. U gril tiganju na jačoj vatri ispržiti punjene lignje, da porumene sa obe strane.
7. Po želji služiti sa začinjenim obarenim pirinčem.

Recept Nadežde Petrović iz Novog Sada
Recept Nadežde
Petrović iz
Novog Sada