Start Deserti Limun pita

Limun pita

limun pita
Priprema:
1. Umutiti jaja sa 200 g šećera, dodati mast, te umešati brašno pomešano sa praškom za pecivom.
2. Smesu podeliti na dva dela, razvuci ih u koru i ispeći na prevrnutoj tepsiji (7 minuta na 200 °C).
3. Vrele kore poprskati sokom od limuna i ostaviti da se ohlade.
4. Za to vreme odvojiti malo mleka i razmutiti puding. Preostalo mleko ostaviti da provri sa ostatkom šećera, te ukuvati pripremljen puding. Kada se zgusne, ostaviti da se ohladi.
5. Posebno penasto ulupati margarin sa šećerom u prahu, pa ga sastaviti sa ohlađenim pudingom. U fil narendati koricu limuna.
6. Fil premazati preko prve korice, pa preklopiti drugom kore. Posuti šećerom u prahu, iseći na štangle i poslužiti.

Recept Melite Župan iz Bačke Palanke
Recept Melite Župan iz Bačke Palanke