Sastojci:
500 g lisnatog testa
Fil
3 kašike omekšalog margarina
1 vanil-šećer
100 g smeđeg šećera
2 kašičice cimeta
Preliv
1 šolja šećera u prahu
1 kašika mleka
malo suvog grožđa
Priprema:
Fil
1. Omekšali puter pomešati sa šećerom, dodati cimet pa promešati.
2. Lisnato testo odmrznuti i razvući u pravougaonik.
Finalni postupak
1. Pripremljeno testo premazati filom i uviti u rolat, pa seći na komade debljine oko 2 cm i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.
2. Ostaviti na toplom desetak minuta pa peći u ugrejanoj rerni na 220ºC dok ne dobiju lepu, rumenu nijansu.
3. Pomešati šećer u prahu sa toplim mlekom pa mutiti dok smesa ne postane glatka tj. bez grudvica.
4. Pečene pužiće obilato preliti pripremljenim prelivom, posuti grožđicama i poslužiti dok su topli.