Priprema:
Kore:
1. Umutiti sneg od belanaca postepeno dodajući kašiku po kašiku šećera.
2. U ulupani sneg pažljivo varjačom umešati orahe.
3. Hrapave strane oblande bogato premazati pekmezom po izboru pa ga premazati snegom od belanaca.
4. Svaku oblandu peći, odnosno sušiti u unapred zagrejanoj rerni na 150 °C oko 15 minuta.
Fil:
1. Žumanca kuvati na pari sa prah šećerom.
2. Penasto umutiti margarina sa kašikom prah šećera i umešati u ohlaen krem od žumanaca zajedno sa žele bombonama.
Finalni postupak:
1. Na stranu oblande koja je namazana penom od belanaca namazati fil i pokriti drugom oblandom tako da obe ravne strane oblandi budu spolja.
2. Seći na štanglice i sušiti u unapred zagrejanoj rerni na 150 °C oko 15 minuta.