Sastojci:
100 g margarina
200 g šećera
1 vanil-šećer
3 jajeta
2 čaše jogurta
350 g brašna
100 ml mleka
1 prašak za pecivo
200 g čokolade.
Priprema:
1. Penasto umutiti margarin koji je odstojao na sobnoj temperaturi, sa šećerom i vanil-šećerom, a zatim dodati jaja i sve sastojke dobro umutiti.
2. Sipati jogurt i mleko, pa postepeno dodavati brašno pomešano s praškom za pecivo. Sve sastojke dobro povezati da se dobije glatka, vazdušasta smesa.
3. Dobijenu smesu uliti u podmazane kalupe za mafine, ali ne puniti otvore do kraja već samo 2/3.
4. U svaki otvor ubaciti jednu do dve kockice iseckane čokolade, i kašičicom lagano utisnuti u smesu.
6. Mafine peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. Pomoću čačkalice proveriti da li su gotovi: zabosti je u sredinu mafina, pa ako se ništa ne zalepi za nju, mafini su pečeni.
7. Ostaviti ih da se malo prohlade u kalupu, a zatim ih servirati na tacnu za posluženje.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net