Sastojci:
100 g margarina
150 g šećera
2 jajeta
250 g brašna
1 prašak za pecivo
2 kašike kakaoa
2 kašike čokolade u prahu
2,2 dl mleka
300 g kajsija iz kompota
Za dekoraciju:
3 dl slatke pavlake
300 g fondan mase (roza, zelene i braon boje)
ISPROBAJTE I… Mafine sa pudingom od čokolade
Priprema:
1. Omekšali margarin umutiti sa šećerom, a zatim dodavati jedno po jedno jaje muteći mikserom.
2. Posebno sjediniti brašno, prašak za pecivo, čokoladu u prahu i kakao.
3. U pripremljenu smesu od margarina, jaja i šećera naizmenično dodavati mleko i mešavinu brašna, praška za pecivo, čokolade u prahu i kakaoa. Mutiti mikserom dok se ne dobije ujednačena smesa.
4. U dobijenu smesu dodati oceđene seckane kajsije i polako promešati.
5. U kalupe za mafine staviti veće papirne korpice veličine udubljenja i sipati u njh smesu do 3/4 korpice. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC oko 30 min.
6. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
7. Šlag sipati u poslastičarski džak i njime dekorisati mafine.
8. Prema uputstvu sa slike od fondan mase oblikovati njušku, nozdrve, uši, šiške i oči krave.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net