Pola sata posla za preukusne Double-Decker hamburgere
1. Uključite ringlu i rernu.
2. Stavite roštiljski tiganj na ringlu da se greje
3. Otvorite recept za psilijumski hleb i na brzinu smutite mikserom 1/2 mase iz recepta. Pećiće se u kalupu za mafine da bude brzo, a otvore za mafine punite samo do 2/3. Bude dovoljno za oko 8 lepinjica. Začas se ispeku.
4. Kad ubacite mafine u rernu, oblikujte pljeskavice od već spremljene mase. Treba da budu male da se „gađaju“ sa veličinom „lepinjca“. Bacite ih na tiganj.
5. Dok se peku, napravite i dva preliva. Stavite pavlaku u dve šolje (jer majonez ne koristimo u zdravom kuvanju). U jednu količinu pavlake nasecite peršun ili vlašac. A u drugu stavite senf i eventualno kurkumu za boju.
6. Ako ste unapred planirali u frižideru imate i slaninicu, pa je dodajte seckanu u tiganj kada su pljeskavice skoro gotove.
A ako ste još bolje planirali – već imate i domaći sir u listićima.
7. Složite hamburger prema slici ili prema sopstvenoj želji.
Pogledajte šta još imate u ffrižideru, pa operite zelenu salatu i eventualno paradajz. Iskopajte negde i teglicu sa kiselim krastavčićima. Ili svež krastavac. Ili luk. Zapravo, šta god dohvatite od povrća je dobro.
Više recepata iz Majine kuhinje možete pronaći OVDE
D.S.