Sastojci:
– 400g brašna
– 300g Dijamant margarina
– 100g šećera
– 2 žumanca
– 8 kašika vode
za fil
– 300g maka
– 300g šećera
– 1dl vode
– 1 žumance
– sok od pola limuna
– rendana kora limuna
– 3 belanca
– kašika Dijamant margarina
– 1 vanil šećer
ISPROBAJTE I…
Priprema:
Brašno i margarin izmrviti, dodati šećer, žumanca i toliko vode da se zamesi čvrsto a glatko testo. Testo, zatim, staviti u kesu i ostaviti u frižideru sat vremena, da odmori.
Fil: kuvati mak sa vodom, šećerom i vanil šećerom. Kada se prohladi dodati žumance, limunov sok i koru, margarin i na kraju sneg od belanaca. Testo izvaditi iz frižidera, podeliti na dva jednaka dela i razvaljati na pobrašnjenoj površini do veličine većeg pleha, zatim ga staviti u taj pleh, preko sipati fil (fil će delovati malo ređe ali će se u toku pečenja zgusnuti). te poklopiti drugom polovinom testa. Peći na 180 stepeni dok ne porumeni. Pečeni kolač posuti šećerom u prahu.
Recept Milice Gojić iz Rume
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net