Start Deserti Makedonska baklava

Makedonska baklava

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (14 glasova, prosek: 3.71 od 5)

Loading ... Loading ...
makedonska baklava
Priprema:
1. Ulupati margarin sa jajetom, pa dodati mlaku vodu. Postepeno dodavati brašno sve dok se ne umesi glatko testo, koje se ne lepi za posudu.
2. Od umešenog testa napraviti oko 80 loptica i svaku uvaljati u gustin. Potom po 20 loptica spojiti i razviti koru veličine pleha.
3. Ponoviti postupak sa preostalim lopticama tako da se dobiju 4 kore.
4. Svaku koru posuti mlevenim orasima. Iseći baklavu u tepsiji na kocke, a zatim svaku kocku iseći dijagonalno da se dobiju trouglovi.
5. Baklavu preliti uljem i ostaviti je da odstoji desetak minuta.
6. Peći je na 200 °C dok ne porumeni.
7. Za to vreme skuvati šerbet od 750 g šećera i 2,5 caše vode, pa preliti baklavu.

Recept Mire Pešić iz Niša
Recept Mire Pešić iz Niša