Sastojci:
300 g mlevenog mesa
300 g junećeg buta
300 g svinjskog buta
100 g suvog vrata
300 g šampinjona
200 g pečene paprike
3 šargarepe
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
200 g feta sira
1 jaje
2 parčeta bajatog hleba
5 dl juneće supe
3 dl paradajz soka
1 kašika seckanog lista celera
so, biber
Priprema:
1. Sredinu hleba natopiti vodom pa ocediti i pomešati s mlevenim mesom i jajetom. Dobro umesiti rukama, a zatim oblikovati ćufte veličine oraha.
2. Juneći i svinjski but iseći na kocke, posoliti i pobiberiti po ukusu, pa ispeći u tiganju na malo ulja da meso porumeni.
3. Dodati šampinjone isečene na listove, i suvi vrat isečen na kocke i ćufte. Dinstati 10 minuta pa skloniti s ringle.
4. Posebno ispržiti sitno seckani crni i beli luk, šargarepu isečenu na kolutove i pečenu papriku na trake.
5. U dubljoj posudi sjediniti meso i povrće, pa dodati sitno isečeno lišće celera, začine po ukusu i promešati. Preručiti u vatrostalnu činiju i preliti mešavinom juneće supe i paradajz soka. Doliti vode po potrebi da meso ogrezne i posuti odgore kockicama feta sira.
6. Prekriti folijom i peći na 200° C sat vremena. Zatim skloniti foliju i peći još 30 minuta.
Pripremu ovog jela u slikama tzv. korak po korak pogledajte na sledećoj strani.