Start Deserti Mali poni

Mali poni

Clipboard24

Priprema:
1. Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera, a potom umešati 5 kašika mlevenog keksa.
2. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 10-15 minuta.
3. Na isti način pripremiti još dve kore.
4. U malo mleka razmutiti puding, a preostalo mleko ostaviti da provri.
5. Žumanca umutiti sa 250 g šećera, pa ukuvati u mleko. Dodati i razmućen puding i mešati dok se ne zgusne.
6. Ohlađen krem sastaviti sa umućenim margarinom, dodati preostali mleveni keks i čokoladu iseckanu na kockice. Lepo sjediniti.
7. Šlag umutiti sa kiselom vodom.
8. Filovati na sledeći način: kora, fil, šlag, kora… Ukrasiti po želji.

Recept Julijane Krstin iz Zrenjanina
Recept
Julijane Krstin
iz Zrenjanina