Bez obzira da li ste početnici ili veterani u pripremi kolača, osnovno je poštovati pravila. Ovog puta poslušajte neke od bakinih pravila kojih se pridržavala svaki put kada je pripremala kolače:
*sve sastojke izvadite iz frižidera ½ sata pre početka rada i izmerite ih
*prašak za pecivo pomešate sa brašnom pre nego što brašno dodate u smesu
*kakao u prahu pomešate sa malo vrelog ulja kako bi boja bila što intenzivnija i kako se bolje sjedinio sa ostalim sastojcima
*uvek koristite papir za pečenje ili da posudu dobro premažete puterom a zatim pospete brašnom kako se kolači ne bi lepili
*pre pečenja kolača uvek treba ugrejati rernu
Pored navedenog dobro je znati i da je za pripremu kolača u većini slučajeva mnogo pogodniji šećer u prahu od kristal šećera; belanca se bolje mute ako su hladna; sneg od belanaca dodaje se na kraju u umućenu smesu i blagim pokretima ruke promeša a zatim se … →