Start Predjela Peciva Mantije

Mantije

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana
  • 80 minuta
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

Za testo:
– 400 g brašna
– 5 g suvog kvasca
– 4 kašike ulja
– 3 dl vode, so
– 1 jaje
– 2 dl juneće supe
Za fil:
– 350 g mlevene junetine
– 1 manja glavica crnog luka
– 2 kašike seckanog peršuna
– 1 žumance
– mešavina začina
– 60 g putera
– 2 dl gustog jogurta
– 2 čena belog luka
– 3 fileta pečene paprike

ISPROBAJTE I… Mantije sa sirom

Priprema:

Testo:
1. U vanglici sjediniti polovinu brašna, mlaku vodu, suvi kvasac, 2 kašike ulja i malo soli pa dobro izmešati. Postepeno dodavati preostalo brašno meseći dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo podeliti na 4 jufke i ostaviti da miruju 20 min.
2. Zatim jufke istanjiti u krugove prečnika 20 cm. Uzeti 3 istanjene jufke, premazati ih uljem i naslagati jednu na drugu. Preklopiti četvrtom istanjenom jufkom i ostaviti da miruje 20 min.
3. Nakon toga testo istanjiti na debljinu od 3 mm i iseći na manje pravougaonike.

Finalni postupak:
1. Sjediniti mlevenu junetinu, sitno seckani crni luk, peršun, žumance i začine po ukusu pa dobro izmešati.
2. Na sredinu svakog pravougaonika od testa staviti kašičicu fila od mesa te krajeve slepiti.
3. Okruglu tepsiju nauljiti i poslagati u nju punjene mantije. Krajeve testa premazati umućenim jajetom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni. Pred kraj pečenja odgore rasporediti kockice putera, preliti junećom supom i vratiti da se dopeče.
4. Pečene mantije preliti mešavinom jogurta i pasiranog belog luka te poslužiti uz seckanu pečenu papriku.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net