Start Deserti Marcipan

Marcipan

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (nema glasova za recept)
Loading ... Loading ...

marcipan

Priprema:

Kora:
1. Umutiti mikserom 3 jajeta sa 400 g šećera, pa dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo.
2. Zatim lagano mešajući drvenom varjačom dodati mleko i ulje, pa na kraju orahe.
3. Sve dobro sjediniti, uliti u pleh obložen papirom za pečenje, te koru peći u zagrejanoj rerni na 200 °C dok ne porumeni.
Fil:
1. U šerpici otopiti 12 kašika šećera sa 4 kašike vode, dodati margarin ili puter, čokoladu i mlevene orahe.
2. Vrućim filom preliti vruću koru.
3. Ohlađen kolač iseći i servirati.

vesna slijepcevic iz beograda
Recept Vesne Slijepčević iz Beograda