Start Predjela Mardoraljo

Mardoraljo

Clipboard10

Priprema:
1. Na ulju izdinstati iseckan crni luk, dodati šampinjone iseckane na listiće, naseckanu papriku,
rendanu šargarepu i kašičicu senfa. Posoliti, pobiberiti i začiniti po ukusu.
2. Dinstati dok tečnost ne uvri, skloniti sa vatre i umešati pavlaku za kuvanje. Ostaviti na tihoj vatri da se krčka još 5-6 min.
3. Krompir oljuštiti i iseći na ploške.
4. Na dno podmazane vatrostalne posude poređati jedan sloj krompira i nafilovati pečurkama. Ponovi staviti sloj krompira, pa ponavljati postupak dok se ne utroši sav materijal.
5. Odgore poređati papriku i slaninu isečene na trake.
6. Preliti umućenim jajima sa pavlakom i odgore narendati kačkavalj.
7. Zapeći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.

Recept Vesne Marjanović iz Zaječara
Recept Vesne
Marjanović iz
Zaječara