Start Restoranski vodič Marina Tadić: Kuvanje je moje bekstvo od stvarnosti

Marina Tadić: Kuvanje je moje bekstvo od stvarnosti

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Da su putevi sudbine čudni i nepredvidivi, svedoči priča mlade pevačice Marine Tadić.
Naime, ova lepa Valjevka završila je fakultet fizičke kulture, jedno vreme radila je kao profesor plivanja, a onda joj se sasvim slučajno pružila prilika da zapeva. Od tog trenutka njen život se iz korena promenio.
Muzika joj je postala primarna profesija, a nakon prvog singla “Još sam ona stara”, publika je prepoznala njen kvalitet.
Zanosna brineta podjednako ume da uživa u ćevapima i ribljim specijalitetima, obožava da kuva, a čitaocima portala ”Pošalji recept” otkrila je recepturu za specijalitet koji najčešće sprema.

Da li voliš da kuvaš i kako se snalaziš u kuhinji?
Obožavam da kuvam i vrlo sam vešta u kuhinji. Kuvanje je moj spas,moj beg iz stvarnosti. Kad sam nervozna, kad želim da pobegnem iz neke situacije koja mi ne prija, kad želim da se smirim, ja tad po ceo dan kuvam. Izmišljam recepte, probam neke stvari koje nikad ne bih spojila.

Koja hrana te podseća na detinjstvo i da li si kao mala bila izbirljiva?
Veoma sam izbirljiva, još više kada sam bila dete. Nisam ništa htela da jedem osim mesa u svim oblicima. Danas sam proširila svoj jelovnik, ali i dalje sam izbirljiva.

Omiljeni restoran, preporuka

Foto: Facebook
Foto: Facebook

galerija-za-riblji-restoran-guti-mora32664Uglavnom jedem u dva restorana. To je u Strahinjica Bana ,”Ćevap kod Dekija”, gde imaju najbolje ćevape i bifteke, a drugi je “Gušti mora” gde se spremaju najbolji specijaliteti od ribe. To su mi omiljena mesta. Treba ljudi da probaju i ćevape, ali i ribu.

Da li vodiš računa o ishrani?
Naravno, vodim računa o ishrani. Počela sam zdravo da se hranim pre mnogo godina, ali danas sam još više režima uvela. Pijem čajeve, ne jedem ugljene hidrate, tačnije borim se da ih ne jedem.

Omiljena kuhinja
Omiljena mi je kineska i japanska kuhinja. Volim suši, a od kineske piletinu s kikirikijem, piletinu sa šitake pečurkama.

Slani ili slatki specijaliteti
Samo slani, nisam ljubitelj slatkog. Međutim, imam jedan kolač koji mogu da jedem po ceo dan, zove se tri leće, njemu ne mogu da kazem ne.

Da li postiji nešto što nikada ne bi pojela?
Da postoji, i to nikada nisam ni probala. To je paradajz i spanać.

Podeli sa nama omiljeni recept
Zaista volim sve da spremam, ali nešto što uvek spremam jeste kiš.

Sastojci:
– pakovanje lisnatog testa
– 3 jajeta
– crni luk
– jedna čaša pavlake
– 250 g slanine
– peršun
– začini po želji

Priprema
Slaninu iseckati na trakice i pržita sa crnim lukom. U tu smesu sipati pavlaku i jaja, a na kraju začiniti i dodati sitno seckani peršun. Ovu smesu preliti preko lisnatog testa koje smo prethodno razvukli do željene debljine, i peći u zagrejanoj rerni oko 30 minuta.

Probajte i:
KIŠ OD PEČURAKA
KIŠ SA KISELIM MLEKOM
KIŠ SA PARADAJZOM I TIKVICAMA

Autor: Jasmina Jovičić