Start Glavna jela Meso Marinirana juneća rebarca

Marinirana juneća rebarca

Marinirana juneća rebarca

  • 5 ½ h
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

1,2 kg junećih rebaraca
2 kašike senfa
2 kašičice žutog šećera
3 čena belog luka
1 kašika džema od šljiva
3 kašike soja sosa
200ml soka od paradajza
mešavina začina
1 kašičica mlevene paprike
600 g krompira
30 g margarina
100 ml mleka
ulje

Priprema:

1. Beli luk očistiti i ispasirati.
2. Sjediniti senf, žuti šećer, pasirani beli luk, 50 ml ulja, soja sos, mlevenu papriku i začine po ukusu pa dobro izmešati.
3. Dobijenom smesom preliti juneća rebarca te ih dobro promešati i ostaviti u frižideru da miruju najmanje 4 časa.
4. Potom rebarca propržiti na ulju sa svih strana. Kada rebarca porumene, dodati sok od paradajza, džem od šljiva i malo vode pa nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi. Tokom dinstanja dolivati vodu po potrebi dok meso ne omekša.
5. Krompir oguliti i iseći na kockice, a zatim ga obariti u slanoj vodi. Ispasirati ga te dodati margarin, mleko i začine po ukusu te dobro izmešati. Pire krompir poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.