Ekonomičan, a veoma ukusan obrok! Priprema ovog jela neće vam oduzeti mnogo vremena, a obradovaćete sebe i članove svoje porodice.
Sastojci:
– 4 veća pileća karabataka
– 180 g pirinča
– 400 g sitnijih šampinjona
– 0,5 dl maslinovog ulja
– 3 kašike senfa
– 2 kašike meda
– sok od dve narandže
– majčina dušica, šafran
– mešavina začina
– so, biber
Priprema:
1. Pileće karabatake odvojiti od kostiju, a potom ih preko najlon kese istanjiti tučkom za meso.
2. U većoj posudi sjediniti maslinovo ulje, senf, med i sok od narandže. Dodati šafran, majčinu dušicu i začine po ukusu te polako promešati.
3. U pripremljenu marinadu natopiti šnicle od karabataka i ostaviti u frižider da odstoje najmanje četiri časa.
4. Pirinač obariti u slanoj vodi i ocediti ga.
5. Piletinu ocediti od marinade i propržiti na vrelom ulju sa obe strane kako bi porumenela. Izvaditi je iz masnoće i ostaviti na toplom.
6. U masnoću od piletine dodatišampinjone i kratko propržiti kako bi omekšali. Dodati obaren pirinač, saft od marinade i kratko prokuvati kako bi se dobila kompaktna masa.
7. Pečene karabatake služiti uz pripremljen rižoto.
Predlažemo da isprobate i:
Piletina u sosu od limuna i belog luka
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net