Priprema:
1. Oštrim nožem napraviti više proreza na mesu (kako bi se kasnije lakše špikovalo).
2. Pomešati 2-3 kašike ulja sa kašičicom senfa, mešavinom začina, rakijom, majčinom dušicom i đumbirom, sve sjediniti i pripremiti marinadu.
3. Meso staviti u pripremljenu marinadu i ostaviti da odstoji 2-3 sata.
4. Nakon toga feta sir, jabuku, kornišone, suvu slaninu i šampinjone iseći na štapiće, pa puniti meso na mestima gde je zasečeno.
5. Suvo grožđe, brusnicu i suve šljive utisnuti u meso cele. Paziti da svuda po mesu budu sve namirnice.
6. Na kraju meso posuti grožđem i brusnicama. Uviti u foliju i peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 60 minuta. Pred kraj pečenja malo otvoriti foliju da porumeni.
7. Gotovo meso iseći na kriške i služiti uz salatu od povrća.