Start Glavna jela Marinirani ražnjići sa šampinjonima

Marinirani ražnjići sa šampinjonima

raznjici
Priprema:
1. Meso iseckati na kockice odgovarajuće veličine za ražnjiće, a šampinjone oprati.
2. Pomešati meso sa šampinjonima pa dodati ulje, bosiljak, ruzmarin, peršun i beli luk. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Ostaviti da odstoji u frižideru oko 60 minuta.
3. Nakon toga na štapiće za ražnjiće naizmenično nizati meso i šampinjone.
4. Pripremljene ražnjiće ređati u pleh obložen papirom, a zatim prekriti alu-folijom.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 250 °C oko 30 minuta.
6. Pred kraj pečenja skinuti foliju da bi se ražnjići zapekli.
7. Služiti uz krompir pire.

Recept Eme Polić iz  Budisave
Recept Eme Polić iz Budisave