Hrvatska kantautorka Martina Vrbos još kao tinejdžerka pridružila se poznatom bendu “Putokazi”, a tokom karijere sarađivala je sa legendarnim Radetom Šerbedžijom i zajedno sa njim i njegovim bendom nastupala na koncertima širom bivše Jugoslavije.
Širem auditorijumu poznata je kao učesnica rijalitija “VIP Servajver”, ali i kao voditeljka emisije o hip-hop muzici koja se emitovala na MTV Adria.
Nedavno je imala zapažen nastup na “Pinkovom festivalu” gde se predstavila numerom “Dilema”. Ova simpatična plavuša za sebe kaže da voli kuvanje, ali nije joj problem da prizna da njen dečko te stvari radi malo bolje od nje.
Da li vodiš računa o ishrani?
Trenutno da. Svakodnevnu kuhinju kombinujem sa Protivit proizvodima koji su mi pomogli da izgubim ozbiljnu kilažu. Protivit dijeta mi je pomogla da se dovedem u red i promenila mi je život.
Da li voliš da kuvaš i kako se snalaziš u kuhinji?
Volim da kuvam, kuvanje me opušta i veoma dobro se snalazim u kuhinji. Uživam kad mogu da skuvam nešto za drage ljude, prijatelje, dečka, mada on bolje kuva od mene.
Koja hrana te podseća na detinjstvo i da li si kao mala bila izbirljiva?
Lignje s krompirom u rolu, pamtim taj miris. Da li vam izgledam izbirljivo?
Omiljeni restoran, preporuka
Najviše volim da odem u restoran “Tabor” jer ta kafana ima svoju boju, miris, muziku koja vas tera da maksimalno uživate u hrani. Osim toga, imaju i najbolje specijalitete od mesa u gradu.
Volim i restoran “Radost”, tamo je sve nekako čudno i fino, baš onako kako ja volim.
U koje restorane ideš i šta jedeš kada si u inostranstvu?
Kad sam van zemlje uglavnom istražujem. Vidim hranu koja mi se na oko dopadne i u taj rastoran uđem.
Omiljena kuhinja
Volim dalmatinsku primorski kuhinju. Riječanka sam koja je navikla na plivaće, tako da ako mene pitate orada i brancin s dalmatinskom blitvom su top specijalitet.
Slanii ili slatki specijaliteti?
Mamina Lambada (ne znam kako se sprema). To je neki kolač s želeom od narandže, čokoladom, petit ber keksom i bananom.
Da li postoji nešto što nikada ne bi pojela?
Hladetinu! To su vam oni smrznuti svinjski papci.
Omiljeni recept
Nemam omiljeni recept, gori mi “24 kitchen” gde pokupim od svakog po malo.
S obzirom na da Martina obožava Lambada kolač, odlučili smo da njegov recept podelimo sa vama
Sastojci:
za biskvit
– 6 jaja
– 6 kašika šećera
– 7 kašika brašna
– 1 prašak za pecivo.
za krem I
– 1l soka od pomorandže
– 3 pudinga od vanile
– 4 kašike šećera
za krem II
– ½ l mleka
– 6 kašika brašna
– 6 kašika šećera
– 1 margarin
za prektivanje
– petit keks
za glazuru
– 100g čokolade
Priprema
Biskvit: umutiti čvrsti šne od belanaca dodavajući šećer i žumanca. U tu smesu varjačom umešati brašno i prašak za pecivo. Ispeći koru zlatno žute boje.
Krem I: staviti sok da provri i u njega ukuvati puding i šećer. Koru ostaviti u tepsiji u kojoj se pekla I na nju, dok je još mlaka, istresti krem I.
Krem II: u mleko ukuvati brašno i šećer i skroz ohladiti. Izmiksirati margarin i dodati ga kremu od brašna i šećera. Petit keks umakati u mleko i poređati ga preko krema II. Otopiti čokoladu sa malo ulja i premazati preko keksa. Lambada kocke dobro ohladiti pa poslužiti.
Autor: Jasmina Jovičić
Foto: Fejsbuk