Color Press Grupa nastavlja svoj rad u humanom duhu, pa je tako organizovana i poslednja akcija u ovoj sezoni za izbor “MAXI domaćice meseca“, u Niškoj banji, u prelepom restoranu “Kafanjče banjče”.
Iako nedeljom, domaćice-učesnice, prvenstveno odane čitateljke kulinarskih izdanja ove medijske kuće i nadasve humane duše, odvojile su par sati svog vikenda i udružile snage praveći specijalitete sa pečurkama. Oblika raznih, dekoracija šarenolikih, a ukusa neverovatnih… Mnogo toga moglo se videti na velelepnom stolu!
Članovi žirija imali su ne mali zadatak da ocene ove uksne specijalitete. Oduševljeni onim što su domaćice pripremile, prionuli su na zadatak kako bi ocenili sve po izgledu i po ukusu i izaberu tri najbolja i najukusnija.
U sastavu žirija našli su se: Jordan Ivanović, koordinator svih invalidskih udruženje ispred gradske uprave u Nišu, Emilija Ilić, defektolog škole „14. Oktobar“, Miloš Aranđelović Vizantija, muzičar i Lidija Stojanović, vlasnica restorana „Kafanče banjče“.
Treću nagradu osvojila je Milojka Savić, koja je na poklon dobila vaučer izdavačke kuće „Prometej“ iz Novog Sada, druga nagrada ide u ruke Tatjani Vidanović koja će putovati na Kopaonik u vilu „Jana“, zahvaljujući prijteljima iz „Jolly tours-a“, prvu nagradu “MAXI” domaćice meseca juna osvojila je Marina Radojević.
Vredni pokloni obradovali su naše dobitnice, a sve ostale takmičarke su kao utešnu nagradu dobile magazine „Color Press Grupe“, među kojima su oni najčitaniji-kulinarska izdanja.
Nakon dodele nagrade svi specijaliteti su odneti dečici sa posebnim potrebama u osnovnu školu “14 Oktobar” sa sedištem u Nišu. Ovu akciju upriličile su i gošće iz Zlakusa, kraj Užica, aktiv žena „Zlakušanke“, koje su pored već pripremljenih đakonija sa pečurkama, donele još poklona za decu: garderobu, sredstva za higijenu i slatkiše.
Sledi letnja pauza, a ekipa “Color Press Group” vas poziva da se sa nama ponovo družite u septembru!
Pobednički recepti:
KREKER SENDVIČI:
– Kockasti krekeri “Bambi”
– 200 gr krem sira
– 170 gr seckanih mariniranih šampinjona
Priprema
Izmešati sir i šampinjine i filovati krekere kao sendvič. Ukrasiti po želji.
ŠAMPINJONI SA FILOM OD ZEČETINE I PREPELIČIJIM JAJIMA:
– 400 gr što većih šampinjona
– 3-4 glavice crnog luka
– obareno meso zeca (može i piletina)
– jaja prepelice
– malo kačkavalja
– soli i bibera po ukusu
– ulja
Priprema
Izabrane što veće šampinjone odvojiti od drške, pređati na pak papir, posoliti i zaliti sa malo ulja. Ispeći ih u rerni. Crni luk sitno iseckati i prpržiti. Obareno meso od zeca takođe iseckati što sitnije. Pomešati sa lukom i puniti šampinjone. Na svaku izrendati malo kačkavalja i razbiti prepeličije jaje. Vratiti u rernu da se jaje zapeče.
Kakva je atmosfera bila u Nišu, pogledajte na video zapisu!
<iframe width=”640″ height=”360″ src=”https://www.youtube.com/embed/2LMISqiglvQ” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>
Autor: Gordana Dobanovački
Foto: Mirko Todorović